6D/8K transformatie van je echofoto

Verander je  3D/4D ultrasound in nog realistischere 8K beelden! Ervaar de authenticiteit en schoonheid van de gedetailleerde beelden van je baby in de baarmoeder.

Alsof het nog niet spectaculair genoeg was om via 3D/4D HD live een eerste indruk van je ongeboren baby te krijgen is het tegenwoordig ook nog eens mogelijk om je mooiste 3D echofoto’s een upgrade te geven!!!

Misschien gebruik je het liefst ‘gewoon’ je echofoto’s om bij weg te dromen en je kindje te visualiseren, maar als je nog een stapje verder wil gaan dan is er nu deze nieuwe mogelijkheid van ‘8K enhancement’…

Door wetenschappers met een fascinatie voor artificiële intelligentie is een programma ontwikkeld om het echografisch 3D-model van een baby digitaal (en geautomatiseerd) te bewerken tot het er fotorealistisch uitziet! Met de kracht van AI-technologie wordt ervoor gezorgd dat elk delicaat detail zorgvuldig wordt behouden en verbeterd. Van de zachte ronding van de kleine neus tot de plooien van de oogleden, deze subtiele kenmerken worden geperfectioneerd, waardoor de echofoto met details en precisie wordt ‘doordrenkt’.

Waarom wordt het een ‘6D echo’ genoemd?

Een ‘6D echofoto’ staat voor een beeldverbetering van je 3D/4D echofoto d.m.v. 8K technologie. Voor een verbluffend eindresultaat werk ik samen met een bedrijf in Texas, USA. Dit bedrijf beschikt over de nieuwste bewerkingsmethoden waarmee ten opzichte van de traditionele 8K bewerkingsmethode grote sprongen gemaakt zijn qua helderheid, details en levensechtheid van de beelden. De 3 methoden waarmee gewerkt wordt zijn de 8K Real View, 8K Next-Gen en Baby First Look. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de 8K Real View omdat er bij deze methode naar wordt gestreefd de gelijkenis met de echofoto zo groot mogelijk te houden. Bij een goeie echofoto kan er een gelijkenis van 97-99 % worden behaald. Ook de 8K Next-Gen levert prachtige resultaten op, hierbij worden de gezichtsdetails uitgelicht en ligt de nadruk iets meer op de esthetiek dan op de gelijkenis, maar hier wordt een goeie balans in gevonden. Wil je nog verder gaan en een voorproefje krijgen van hoe je baby er naar de geboorte wellicht uit zal zien, dan kun je kiezen voor de Baby First Look. De keuze voor één van deze technieken kan je natuurlijk geheel zelf maken, maar kan ook in samenspraak met elkaar gemaakt worden. Mede met behulp van de echofoto’s van Joehoe Daarbinnen! heeft het Amerikaanse bedrijf zich als één van de eersten toegelegd op het verfraaien van echofoto’s van jongere zwangerschappen, met onvoorstelbaar mooie resultaten.

Hoe werkt het?

De 6D/8K transformatie vindt plaats na de 3D/4D echo.

Je kiest je mooiste, duidelijkste, liefste, grappigste of meest vertederende echofoto uit. Dat kan meteen na de echosessie in de praktijk, maar je kunt het JPEG bestand van je favoriete 3D foto ook later mailen naar info@joehoedaarbinnen.nl of gisela@joehoedaarbinnen.nl. Vervolgens wordt het JPEG bestand van je foto geupload en ingestuurd voor bewerking. Door geslacht en ethniciteit aan je bestelling toe te voegen wordt het resultaat nog meer gepersonaliseerd. Het bewerkingsproces duurt meestal 1-2 werkdagen. Wanneer je bestelling voltooid is ontvang je een mailtje van me. Je digitale levering omvat: de nabewerkte echofoto, een voor-na vergelijkingsfoto en een transformatiefilmpje.

De nabewerkte echofoto

De voor-na vergelijkingsfoto

De transformatievideo

Voor optimale resultaten wordt aanbevolen om een duidelijke frontale foto uit te kiezen vrij van ‘obstructies’ voor het gezichtje zoals placenta, navelstreng, handjes of voetjes. Helaas lukt het niet altijd tijdens de echosessie om een dergelijke foto te maken. Ook ouders die in voorgaande jaren bij mij of ergens anders een 3D/4D echo hebben laten maken kunnen met hun JPEG bestanden bij mij terecht voor ‘8K enhancement’ van hun mooiste, meest dierbare echofoto’s.

8K enhancement jongere zwangerschappen

Uniek bij ‘Joehoe Daarbinnen!’ is sinds november 2023 de mogelijkheid om ook echofoto’s van jongere zwangerschappen (vanaf 13 weken) te laten verbeteren d.m.v. 8K enhancement. Er was al vrij veel ervaring met gezichtjes van baby’s rond de 27 weken, maar er was nog weinig ervaring met jongere zwangerschappen. Om meer inzicht te krijgen in dit proces en om dit te verfijnen waren echofoto’s nodig van baby’s van verschillende zwangerschapsduur en in verschillende houdingen. Begin 2021 heb ik met een Belgische radioloog samengewerkt om dit te realiseren, zijn doel was om de zwangere uiteindelijk een boek te kunnen overhandigen met fraaie, realistische beelden uit de zwangerschap. Hij liet zich hierbij inspireren door het boek ‘Het grote wonder’ van Lennart Nilsson. Ik heb hem destijds veel beeldmateriaal toegestuurd, maar helaas bleek het lastiger dan verwacht en is dit niet van de grond gekomen. Ontzettend blij en trots ben ik dan ook dat dit in samenwerking met het Texaanse bedrijf wel gelukt is!!! Onderstaande foto’s zijn hier een voorbeeld van. Helaas lukt het niet altijd om zulke mooie echofoto’s te maken, dat is van vele factoren afhankelijk, zoals elders op mijn website beschreven. Momenteel is het verbeteringsproces succesvol voor scans met een ‘helder’ gezichtje, zowel full body scans als ‘close ups’. Het proberen is altijd de moeite waard!

Inspiratiebron

Grote inspiratiebron voor de wetenschappers die de software voor deze realistische beelden ontwikkeld hebben is ongetwijfeld de Zweedse fotograaf Lennart Nilsson geweest die in 2017 op 94-jarige leeftijd overleed.

Hij werd wereldberoemd toen hij in 1965 met een endoscoop kleurenfoto’s maakte van foetussen in de baarmoeder. De foto van een foetus van 18 weken oud werd op de voorpagina van Life gepubliceerd. Het publiek stond versteld van de spectaculaire foto’s. Voor velen was het een eerste kennismaking met de ontwikkeling van de mens in de baarmoeder. Zijn boek Het grote wonder is nog altijd populair bij aanstaande ouders.

Nu, bijna 60 jaar later is er geen endoscoop meer voor nodig om een fotorealistisch beeld van je kindje te verkrijgen, maar we zijn Lennart Nilsson veel dank verschuldigd voor zijn pionierswerk.