HDLive

HDLive
HD Live is de meest geavanceerde echoscopische techniek voor het maken van 3D en 4D beelden. Ik ben er trots op dat ik in mijn pretechobureau als één van de weinigen in Nederland gebruik kan maken van deze mooie techniek…maar hoe werkt het?

3D 4D HD Live is een methode van rendering (omzetten in digitaal beeld) die verbazingwekkend realistische beelden van je ongeboren kindje geeft. De kracht van HDLive zit in de haarscherpe, egale beelden en fraaie belichting.

Hoge resolutie

Bij 2D-echoscopie wordt het beeld opgebouwd uit pixels, beeldpunten, net zoals bij computers en tv’s. Bij 3D en 4D echoscopie gebeurt dit door middel van voxels (een mengwoord van volume en pixels). Een voxel is even klein als een pixel, maar heeft een extra dimensie: diepte. De scherpte van een foto of film wordt bepaald door de resolutie, hoe groter het aantal pixels per oppervlakte eenheid, des te scherper de foto of film. Dit wil je bij 3 en 4D opnamen natuurlijk ook graag, in dit geval een zo groot mogelijk aantal voxels per volume-eenheid.

Egale beelden

Door de speciale software en grote rekensnelheid is HD Live in staat om een egaal beeld op te bouwen, dit in tegenstelling tot het hobbelige beeld wat we tot nu toe gewend waren te zien bij 3 en 4D.

4D echo you tube filmpje

Virtueel belichtingsmodel

HDLive
Door middel van een vooruitstrevend belichtingsmodel werkt HD Live met een beweegbare virtuele lichtbron en zorgt het voor de fraaiste weergave van de huid van je kindje. Het verplaatsen van de lichtbron rondom je baby geeft een heel duidelijk en speels beeld en een extra gevoel van diepte.